U bent hier

Onze ambassadeurs

Chaïmae Ziani, voorzitter

Een nagenoeg tot adagium omgedoopte zin is: “Ik sta 1-0 achter, omdat ik Marokkaans(e) ben.” Ik ben er echter heilig van overtuigd dat zowel mijn cultuur als mijn geloofsovertuiging mij bepaalde principes en wijsheden meegeven, waardoor ik – een geboren en getogen Amsterdammer – juist 1-0 vóór sta. In juli 2018 heb ik mij dan ook aangesloten bij YGP, om te fungeren als ambassadrice voor dé vrouw, dé moslima en dé Marokkaans-Nederlandse met als doel corporate Nederland van voornoemd standpunt te overtuigen. Want dat er een probleem is, is een gegeven. Nu rest ons nog het probleem aan te pakken met medicijnen en niet met pleisters. Mijn naam is Chaïmae, dubbele masterstudent (Ondernemingsrecht en Financieel Recht) en voorzitter van het ambassadeursteam van YGP.

 

Elvan Ayerdem, portefeuille Marketing

"Progressie is van groot belang in het bedrijfsleven. Dit kan worden geboekt wanneer creativiteit en en verschillende denkwijzen aan boord zijn. Een groter scala aan divers talent helpt inzicht bieden in de behoeften en motivaties binnen de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid. Diversiteit en inclusie leidt tot een groter prestatiepotentie. Ik ben Elvan, masterstudent Ondernemingsrecht. Als ambassadeur van YGP wil ik niet alleen diversiteit promoten, maar bijdragen aan het realiseren en behouden van een divers en uniek bedrijfsleven."

Zjir Karwan, portefeuille Marketing

Het bijwonen van het Diversity Dinner heeft mij laten inzien dat hoogopgeleide talenten met een migratie achtergrond en werknemers van topbedrijven het lastig vinden om elkaar te bereiken. Het samen brengen van deze partijen op een informele wijze bracht interessante gesprekken, connecties, en matches tot stand. Als ambassadeur bij Young Global People zet ik mij in om toekomstige evenementen die georganiseerd worden te promoten en diversiteit binnen zowel het bedrijfsleven als overheid te stimuleren.

Yusri Abu Omar, portefeuille Marketing

Ik ben ambassadeur geworden bij YGP na het mogen meedoen met diversity dinner 2018. Ik vind het belangrijk om samen met de andere ambassadeurs, YGP en de aangesloten organisaties in te zetten voor meer diversiteit in het bedrijfsleven en de overheid. Als student maar ook als professional raad ik het je aan om te kijken naar de vacatures op de site en de evenementen die er worden georganiseerd. YGP is een organisatie die er voor je is, maak daar gebruik van, want samen maken we het bedrijfsleven nog beter.

Eunice Mosterman, portefeuille Events

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven en organisaties beter presenteren als het personeel een gemengde culturele en etnische achtergrond heeft. Diversiteit en inclusie begint de laatste jaren gelukkig een steeds belangrijkere rol te spelen voor werkgevers. Tijdens het Diversity Dinner, georganiseerd door Young Global People, kwam ik erachter dat het voor zowel werkgevers als multicultureel en hoogopgeleid talent moeilijk is om in contact met elkaar te komen. Als afgestudeerde communicatiewetenschapper vond ik het erg fijn om op een informele wijze in gesprek te raken met managers en recruiters van topbedrijven. Daarom houd ik me als ambassadeur bij Young Global People vooral bezig met het organiseren van events waar bedrijven in contact komen met ambitieuze studenten en young professionals van diverse culturele achtergronden. Een goede ''match'' voor beide partijen is hierbij erg belangrijk en hier kunnen we ons samen voor inzetten!

Abdulrahman Mian, portefeuille Events

Als student aan de Vrije Universiteit van Amsterdam leer ik hoe digitale innovaties het bedrijfsleven impact. Mijn interesse ligt bij de Next Economy, dit is een economie waarin ICT nog belangrijker wordt dan het al is met nieuwe innovaties zoals Blockchain, Big Data en de Internet of Things. Naast industrie gerelateerde zaken heb ik ook interesse in bredere onderwerpen als diversiteit.

Ik zie dat diversiteit steeds belangrijker wordt voor bedrijven, maar helaas hoor ik vaak dat het slechts om marketing doeleinden gaat. Daarom zou ik mij graag willen inzetten voor diversiteit die het gevoel van de mensen verbetert.

Arlette Walter, portefeuille Events

Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij Young Global People, ben ik ambassadeur geworden. Mijn naam is Arlette Walter en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam de opleiding Creative Business. Diversiteit op de werkvloer vind ik onwijs belangrijk, het is een realistische weerspiegeling van de maatschappij en zorgt voor een positieve bijdrage op de werkvloer. Ik ben erg blij dat ik nog steeds deel uitmaak van het gezellige, inspirerende en motiverende YGP team.

Sara Alkisaei, portefeuille Events

Hallo! Ik ben Sara en kom uit Maastricht en spreek hierom een zachte 'g'. 
Ik ben 25 jaar oud en studeer Econometrie. 
Ik ben een grote voorstander van diversiteit, gelijkwaardigheid, respect, en het opbouwen van warme relaties. 
Ik kijk er erg naar uit om iets voor Young Global People te kunnen betekenen!

 

Youssra Benkacem, portefeuille Studentenvereniging

Mijn naam is Youssra Benkacem, 20 jaar en een HRM bachelor student aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast mijn studie ben ik een ambassadeur voor Young Global People. Voor mij is het belangrijk dat de arbeidsmarkt een afspiegeling is van de maatschappij, veel meer diversiteit en inclusie op de werkvloer en daar zorgt YGP voor.

 

“A lot of different flowers make a bouquet”

Samet Ozcan, portefeuille Studentenvereniging

Samet is geboren en getogen in Den Haag en studeert momenteel in Rotterdam. Naast zijn studie heeft Samet een parttime baan in de consultancy en heeft hij een actieve rol in een multiculturele studentenvereniging. Om zichzelf te ontwikkelen en ook om iets te betekenen voor medestudenten, zet Samet zich in als ambassadeur voor Young Global People.

"Finding the balance between taking from people and giving to people"