U bent hier

Ons Team

Melvin Tjoe Nij, Founder

Een netwerker pur sang. Melvin is geboren in Amsterdam en woonde tussen zijn twaalfde en zijn negentiende in Suriname. Eenmaal terug in Nederland deed hij de HEAO en later (van 2002 t/m 2005) de masteropleiding Financiële Planning aan de UvA. Als eigenaar van een financieel adviesbureau bezocht hij veel netwerkbijeenkomsten en al snel bleek dat hij zich in een overwegend blanke, middelbare-mannenwereld bevond. Dit is de aanleiding geweest van de oprichting van The Other Network (TON) in 2004. Een businessnetwerk dat zich richt op het zichtbaar maken van de voordelen van meer culturele diversiteit binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Al snel na de oprichting van TON werd het tijd voor een volgende stap. De blik op en naar de toekomst. Vandaar dat Melvin in 2005 Young Global People (YGP) oprichtte. YGP is de grootste online community voor multicultureel talent in Nederland. Dit platform is er op gericht om de verbinding te leggen tussen het bedrijfsleven, multiculturele studentenverenigingen en hoogopgeleide multiculturele kandidaten voor vacatures, evenementen en het delen van kennis en kunde. In beide initiatieven staat het verenigen van multicultureel Nederland centraal. Op deze manier creëert hij dagelijks zelf de ideale voorwaarden om zijn lievelingsmotto in praktijk te brengen: "Divided we fall, united we stand!"

Wilma Schild, Managing Partner

Kan met recht de backbone van de organisatie genoemd worden. Tijdens de stageperiode van haar bacheloropleiding Communicatie aan de HES (tegenwoordig Hogeschool van Amsterdam) maakte ze kennis met Melvin Tjoe Nij. Hij had toen net het businessnetwerk The Other Network opgericht en de plannen voor Young Global People waren in een pril stadium. Een netwerk om de jonge generatie van multicultureel talent te helpen bij de de barrières op weg naar hun carrière. Wilma, geboren in Amsterdam, heeft altijd een zeer diverse vriendenkring gehad. Daarnaast is ze getrouwd met een Pakistaanse moslim met wie ze twee zoons en een dochter heeft. Haar visie op de YGP doelstelling completeert die van de Surinaamse Melvin dus perfect. Na haar studie kreeg ze een vaste aanstelling aangeboden als back-office manager. Vervolgens hebben beiden gezamenlijk Young Global People opgericht en The Other Network verder op kaart gezet. Wilma is inmiddels een gelijkwaardige partner in de onderneming. Met haar kenmerkende rust en doorzettingsvermogen draagt ze zorg voor de organisatorische, financiële en communicatiekanten van de zaak.

"Ons uiteindelijke doel is om de top van het bedrijfsleven tot een realistischere afspiegeling van de maatschappij te maken."

Raoul Djabarkhan, Account Manager

Is een echte duizendpoot. Als harde werker en vader van drie kinderen, heeft hij passie voor vele dingen, zonder dat hij zijn focus verliest. Uit een familie met meer dan 10 verschillende soorten culturele achtergronden, zit bij Raoul diversiteit letterlijk in het bloed. Na de middelbare school sloot Raoul zich aan bij de landmacht. Als korporaal voelde hij zich daar helemaal op zijn plek: leren en werken, sporten, avontuur, spanning, kameraadschap en het helpen van mensen in een moeilijke situatie. Allemaal aspecten waar Raoul zich goed in kan vinden. Na gediend te hebben in het leger, ontstond bij Raoul de ambitie om HR te gaan studeren. Tijdens zijn laatste banen en zijn studie HR, was Raoul ook als latinhouse-dj actief. Hoewel hij inmiddels niet meer draait, is zijn liefde voor de muziek nooit verdwenen. Het werken in een callcenter, om zijn communicatieve vaardigheden te verbeteren, liet hem erachter komen dat sales en relatiemanagement hem goed liggen, maar dat hij dit wilde toepassen in een maatschappelijke omgeving. Zo is Raoul terechtgekomen bij YGP. Hij kan hier zijn communicatieve vaardigheden combineren met zijn liefde voor het helpen van mensen. Over zijn werk zegt Raoul het volgende:

Ik haal voldoening uit het creëren van een match tussen kandidaten en werkgevers. Ik hou ervan dit proces te begeleiden en krijg een enorm goed gevoel wanneer ik iemand help naar de volgende carrièrestap.”

Taman Autar, Account Manager

Is van jongs af aan begaan met diversiteit. Zijn oom, een bekend publicist, kwam vroeger vaak bij het gezin thuis om te verhalen over de kracht van diversiteit. Daarnaast werkt Taman mee binnen het consultancybureau van zijn vader, dat maatschappelijke vraagstukken op de arbeidsmarkt behandelt. Thema’s zoals diversiteit, culturele sensitiviteit en inclusiviteit behoren tot het werkveld en de kennis waarin Taman ervaring heeft opgedaan. Tijdens zijn studie Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, liep hij vrijwillig stage bij een internationaal recruitmentbedrijf. Hier heeft hij de kneepjes van het vak leren kennen. Taman heeft met plezier gewerkt aan zijn commerciële en zakelijke vaardigheden, maar wilde graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Daarom koos Taman na zijn studie voor een maatschappelijke uitdaging als docent Nederlands voor statushouders. Totdat hij YGP tegenkwam. Een organisatie die het resultaat gedreven denken combineert met maatschappelijke betrokkenheid. De missie van het creëren van een betere afspiegeling van de samenleving op de arbeidsmarkt spreekt hem enorm aan. Over zijn werk zegt Taman het volgende: 

“Ik krijg energie van het bij elkaar brengen van groepen die elkaar niet kunnen vinden, maar dat wel graag willen. Bij mijn cliënten zie ik dat de goede weg ingeslagen is wat betreft diversiteit, maar we zijn er nog lang niet!”