U bent hier

Ons Team

Melvin Tjoe Nij, Founder

Een netwerker pur sang. Melvin is geboren in Amsterdam en woonde tussen zijn twaalfde en zijn negentiende in Suriname. Eenmaal terug in Nederland deed hij de HEAO en later (van 2002 t/m 2005) de masteropleiding Financiële Planning aan de UvA. Als eigenaar van een financieel adviesbureau bezocht hij veel netwerkbijeenkomsten en al snel bleek dat hij zich in een overwegend blanke, middelbare-mannenwereld bevond. Dit is de aanleiding geweest van de oprichting van The Other Network (TON) in 2004. Een businessnetwerk dat zich richt op het zichtbaar maken van de voordelen van meer culturele diversiteit binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Al snel na de oprichting van TON werd het tijd voor een volgende stap. De blik op en naar de toekomst. Vandaar dat Melvin in 2005 Young Global People (YGP) oprichtte. YGP is de grootste online community voor multicultureel talent in Nederland. Dit platform is er op gericht om de verbinding te leggen tussen het bedrijfsleven, multiculturele studentenverenigingen en hoogopgeleide multiculturele kandidaten voor vacatures, evenementen en het delen van kennis en kunde. In beide initiatieven staat het verenigen van multicultureel Nederland centraal. Op deze manier creëert hij dagelijks zelf de ideale voorwaarden om zijn lievelingsmotto in praktijk te brengen: "United we stand, divided we fall!"

Wilma Schild, Managing Partner

Kan met recht de backbone van de organisatie genoemd worden. Tijdens de stageperiode van haar bacheloropleiding Communicatie aan de HES (tegenwoordig Hogeschool van Amsterdam) maakte ze kennis met Melvin Tjoe Nij. Hij had toen net het businessnetwerk The Other Network opgericht en de plannen voor Young Global People waren in een pril stadium. Een netwerk om de jonge generatie van multicultureel talent te helpen bij de de barrières op weg naar hun carrière. Wilma, geboren in Amsterdam, heeft altijd een zeer diverse vriendenkring gehad. Daarnaast is ze getrouwd met een Pakistaanse moslim met wie ze twee zoons en een dochter heeft. Haar visie op de YGP doelstelling completeert die van de Surinaamse Melvin dus perfect. Na haar studie kreeg ze een vaste aanstelling aangeboden als back-office manager. Vervolgens hebben beiden gezamenlijk Young Global People opgericht en The Other Network verder op kaart gezet. Wilma is inmiddels een gelijkwaardige partner in de onderneming. Met haar kenmerkende rust en doorzettingsvermogen draagt ze zorg voor de organisatorische, financiële en communicatiekanten van de zaak.

"Ons uiteindelijke doel is om de top van het bedrijfsleven tot een realistischere afspiegeling van de maatschappij te maken."

Taman Autar, Account Manager

Is van jongs af aan begaan met diversiteit. Zijn oom, een bekend publicist, kwam vroeger vaak bij het gezin thuis om te verhalen over de kracht van diversiteit. Daarnaast werkt Taman mee binnen het consultancybureau van zijn vader, dat maatschappelijke vraagstukken op de arbeidsmarkt behandelt. Thema’s zoals diversiteit, culturele sensitiviteit en inclusiviteit behoren tot het werkveld en de kennis waarin Taman ervaring heeft opgedaan. Tijdens zijn studie Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, liep hij vrijwillig stage bij een internationaal recruitmentbedrijf. Hier heeft hij de kneepjes van het vak leren kennen. Taman heeft met plezier gewerkt aan zijn commerciële en zakelijke vaardigheden, maar wilde graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Daarom koos Taman na zijn studie voor een maatschappelijke uitdaging als docent Nederlands voor statushouders. Totdat hij YGP tegenkwam. Een organisatie die het resultaat gedreven denken combineert met maatschappelijke betrokkenheid. De missie van het creëren van een betere afspiegeling van de samenleving op de arbeidsmarkt spreekt hem enorm aan. Over zijn werk zegt Taman het volgende: 

“Ik krijg energie van het bij elkaar brengen van groepen die elkaar niet kunnen vinden, maar dat wel graag willen. Bij mijn cliënten zie ik dat de goede weg ingeslagen is wat betreft diversiteit, maar we zijn er nog lang niet!”

Buket Izmir, Account Manager

Met haar energie, optimisme en aanstekelijk enthousiasme is Buket een ware aanwinst voor het team. Via het Diversity Dinner is zij in aanraking gekomen met Young Global People, zij wou graag aan tafel bij een topwerkgever om een stage of baan te bemachtigen. Maar toen een van de YGP-collega’s haar CV zag, dacht hij: “Deze moeten we hebben!”
Buket heeft ervaring opgedaan bij een uitzendbureau, waar haar interesse voor het matchen van kandidaten aan werkgevers aangewakkerd is. Zij merkte echter dat er voor jonge multiculturele starters weinig kansen lagen om een carrièrekans op niveau te krijgen, iets waar Buket aan kan werken bij Young Global People.
Daarnaast heeft Buket bij haar voorgaande werkgevers in verschillende diversiteitsgroepen en -projecten gewerkt, om meer aandacht te vestigen op de kwaliteiten die multiculturele talenten kunnen meebrengen binnen organisaties. Hierbij staat voor Buket samenwerking centraal:

“Als ik met werkgevers en kandidaten spreek, zie ik voldoende kansen voor samenwerking. Ik zie het daarom als mijn taak om door de juiste coaching het talent op de plek te krijgen waar het kan groeien.”

Raya Soekarnsingh, Account Manager

Is een echte flexbranche professional te noemen. Tijdens haar dienstverband bij Achmea, heeft zij nauw samengewerkt met alle uitzenders in Nederland en CAO controles uitgevoerd in een sector overschrijdend werkveld. In haar tijd bij USG heeft zij een kijkje in de keuken kunnen nemen bij een van de grootste uitzendorganisaties van Nederland. Ten aanzien van de kandidaat, kan er eveneens een beroep worden gedaan op haar expertise. Door middel van de apps ‘Test yourselfie’ en ‘Diversiteit loont!’ heeft zij zich enerzijds ingezet voor de soft skills bij kandidaten, en anderzijds gewerkt aan meer diversiteit en inclusie binnen organisaties. Ook in Raya’s privé leven is diversiteit goed vertegenwoordigd. Raya heeft een zeer multiculturele achtergrond: Marokkanen, Pakistanen, Mexicanen, Surinamers, maar ook Nederlanders maken deel uit van haar familie. Ze is bekend met diverse achtergronden en dito denkwijzen en krijgt hier enorm veel energie van. Dit maakt Raya uiterst gemotiveerd om bij te dragen aan meer culturele diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.