U bent hier

Stagepitchdag NOS Nieuws 16 maart 2018

16-03-18 09:00
NOS Hilversum Media Park

Functie: Stagiair Redactie NOS Nieuws

Vanaf: 1-5-2018   (starten kan ook per 01-06-2018)

Duur: 3-5 maanden

Uren per week: 36

Afstudeeropdracht: Nee

Rijbewijs nodig: nee

Intro

Bij NOS Nieuws kun je het maken. Als nieuwsjager. Als onderzoeksjournalist. Als snelle duizendpoot. Als creatieve editor. Als vertaler van moeilijk nieuws naar een specifieke doelgroep. We zijn op zoek naar het nieuwe journalistieke talent van Nederland en bieden daarom stageplaatsen aan op onze deelredacties: Economie, NOS Jeugdjournaal, NOS op 3, Binnenland, Buitenland, het NOS Radio 1 Journaal, het NOS/NTR-radioprogramma Nieuws en Co, de nieuwsbulletins op NPO Radio 2, 3FM en 5, NOS Met het Oog op Morgen en NOS.nl. We hebben per 1 mei 2018 plek voor ongeveer 15 stagiairs (starten op 1 juni 2018 kan ook).

Hoe kom je bij ons terecht? Schrijf ons waarom je graag stage bij NOS Nieuws wilt lopen en maak kans op een uitnodiging voor de NOS Stagepitchdag op vrijdag 16 maart 2018. Samen met andere kandidaten kun je dan met een nieuwspitch, een kennistest en in een interview laten zien wie je bent en wat je in je hebt. Op onze beurt geven wij je op die dag een voorproefje van een stage bij de NOS: je krijgt een workshop, een rondleiding over de nieuwsvloer en er is gelegenheid om te praten met NOS-collega’s. Je solliciteert voor een stageplek bij NOS Nieuws. En als je een stageplek krijgt, ga je aan het werk op een van de deelredacties.

Meer informatie over de NOS Stagepitchdag is te vinden op www.werkenbijdenos.nl/stages.

Werkzaamheden

Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie:

je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen. Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio. Sommige deelredacties werken multimediaal. Dat betekent dat je daar zowel met radio, televisie als met online bezig bent. Andere redacties werken voor een specifiek medium, zoals het NOS Radio 1 Journaal. Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

  • Het NOS Radio 1 journaal en het NOS/NTR-radioprogramma Nieuws en Co hebben plek voor een echte radioliefhebber. Iemand die het leuk vindt om snel in te spelen op actuele gebeurtenissen. Die radioliefhebber kan ook terecht bij onze nieuwsbulletins op NPO Radio 2, 3FM of 5.
  • Bij de Binnenland- en Buitenlandredactie werken stagiairs die op een grote dynamische redactie uit de voeten kunnen, nieuws snel verwerken en verhalen grondig willen uitzoeken.
  • NOS op 3 zoekt creativiteit en brede inzetbaarheid. Hier breng je een nieuwsverhaal op traditionele en nieuwe platformen, op een verrassende manier.
  • Bij NOS Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren.
  • De televisiemakers voelen zich thuis bij het NOS Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert. Het kunnen schrijven van heldere teksten voor een jonge doelgroep is cruciaal.
  • Bij NOS.nl ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg.
  • Bij de Economieredactie is het belangrijk dat je economische ontwikkelingen doorziet en kunt vertalen naar wat die betekenen voor het dagelijks leven.

De redacties van NOS Nieuws werken op rooster; dat betekent dat je te maken kunt krijgen met onregelmatige werktijden ('s ochtends vroeg, 's avonds laat en/of in de weekenden).

Profiel

Je volgt een hbo-opleiding of je studeert aan de universiteit. Je bent enthousiast, nieuwsgierig, creatief en een doorzetter. Je hoeft niet per se iemand te zijn die altijd op de voorgrond treedt. Maar wel iemand die vragen durft te stellen en kritisch is. Je hoeft niet alles al te kunnen op de dag dat je begint, maar je moet het wel willen leren.

Stagevergoeding

€ 300,- bruto per maand bij een fulltime stage (36 uur per week)

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats?

Op basis van de inzendingen selecteren wij een aantal kandidaten die worden uitgenodigd voor de NOS Stagepitchdag op vrijdag 16 maart 2018.

Reageren

Je kunt reageren via http://wqd.nl/iObb. Richt je motivatie aan Sandy Abrahams. Reageer vóór 1 maart 2018 via de knop ‘Solliciteren’ met je CV, een foto en een bondige motivatie. Voor de duidelijkheid: het gaat op de Stagepitchdag van 16 maart om stages die op 1 mei 2018 óf 1 juni 2018 beginnen.

Let op je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Tags: 
Journalistiek communicatie media nieuws televisie radio redactie

Informatie

Thema: 
Carrière event
Regio: 
Noord-Holland
Deelnemers: 
studenten