U bent hier

Succesverhaal: Chiraz en Ibrahim

Succesverhaal: Chiraz en Ibrahim

Ibrahim Amri is een stapelaar. Van VMBO omhooggewerkt, nu twee Masters op zak. Ibrahim is een boegbeeld van doorzettingsvermogen. Toch hebben sterke kandidaten zoals Ibrahim ook af en toe een dip en een nudge in de juiste richting nodig.

Dit is waar YGP haar expertise inzet. Door een brug te slaan tussen jong talent en rolmodellen, zorgen wij ervoor wij dat iedereen in volle overtuiging de beste versie van zichzelf wordt! Om daad bij het woord te voegen, heeft Raya Soekarnsingh, Ibrahim gekoppeld aan Chiraz Muradin, topadvocaat, winnaar van The Other Manager 2019 en multicultureel rolmodel.

In een persoonlijk gesprek heeft Chiraz alle tijd genomen om Ibrahim te helpen in zijn zoektocht naar “The Next Step”. Tijdens dit gesprek is er dieper ingegaan op zijn interesses, sterke maar ook ontwikkelpunten. Chiraz zelf zegt hier het volgende over: “Hij is enthousiast, maar hij moet nu wel doorpakken. Niet meer twijfelen, maar doen. Liever één of twee verschillende stages lopen en het persoonlijk ervaren dan op basis van andermans ervaringen peinzen of het wel of niet iets voor je is. Je kunt liever terugkijken en denken: ik ben weer een ervaring rijker en heb alles gegeven, dan: jammer, had ik het maar toch geprobeerd.  En wie weet, wellicht vind je het fantastisch. Een prachtige toekomst ligt in ieder geval in het verschiet!”

“Ook heb ik hem gesommeerd om meteen z’n CV uit te breiden met al z’n diploma’s. Die jongen heeft eerst VMBO gedaan, toen de HAVO, daarna een HBO Propedeuse, Bachelor en vervolgens twee Masters. Dat zegt mij in ieder geval één ding: hij heeft doorzettingsvermogen, een zeer nuttige eigenschap op alle terreinen!”

Mooie en vooral duidelijke woorden, en dat van een prominent rolmodel in de advocatuur. Ibrahim had dan ook het volgende te zeggen over het oriënterende gesprek: “Mede door Chiraz Muradin weet ik inmiddels dat er geen ideale kandidaat is en je gewoon in het diepe moet durven springen. Als je net als ik een stapelaar bent, of bijvoorbeeld wegens persoonlijke omstandigheden langer doet over je studie of daardoor met een eerdere studie bent gestopt, wees daar dan open over en vermeld het op je sollicitatiebrief en/of cv.”

Ibrahim is nu druk aan het solliciteren! Al met al een mooi succesverhaal, waarin heel duidelijk naar voren komt wat de kracht van het YGP-netwerk is. Dus ben jij ook zoekende naar je next move? Neem ook dan contact met ons op en dan kijken wij samen hoe jij de beste versie van jezelf kunt worden!

Tags: 
succesverhaal