U bent hier

"Ik heb een stageplek bemachtigd!"

"Ik heb een stageplek bemachtigd!"

Bij TU Delft zag ik een flyer voor het Diversity Dinner op 9 mei, waarna ik mij meteen aanmeldde. Tot mijn geluk kreeg ik een paar dagen later te horen dat ik aan tafel mocht schuiven bij NautaDutilh.

Voor het diner, ben ik onderzoek gaan doen naar het kantoor, de praktijkgroepen en de advocaten waarmee ik brood zou breken. Hierdoor kon ik gericht vragen stellen aan NautaDutilh.
Op de dag van het event, kwam ik aan bij de Kuip en zag ik een grote groep studenten en starters met een bi-culturele achtergrond, allemaal in kleine groepjes verdeeld en elkaar volop aan het ondervragen over bij welk bedrijf ze aan tafel zouden zitten. Een workshop voorafgaand aan het diner was mijns inziens een grote toegevoegde waarde. Niet alleen kregen de studenten te horen hoe je jezelf moet presenteren als sollicitant, maar kwam etiquette ook aan bod.

Eindelijk was het zover om aan tafel te schuiven bij NautaDutilh! Samen met andere talentvolle studenten leerde ik het kantoor beter kennen onder het genot van heerlijk eten. Tijdens het diner heb ik mogen spreken met de recruiter en medewerkers van het kantoor en was het al snel duidelijk dat ik het bedrijf graag van dichtbij wilde meemaken middels een stage. Ik liet mijn interesse merken door de dag erna gelijk een sollicitatiebrief in te sturen, een tip die ik iedereen wil meegeven. Een tijdje later kreeg ik een uitnodiging om op gesprek te komen. Het gesprek verliep zo goed dat ik een stageplek heb bemachtigd!

Dankzij het Diversity Dinner, georganiseerd door Young Global People, loop ik vanaf mei/juni 2019 stage bij NautaDutilh. Ik wil graag iedereen van YGP bedanken voor het faciliteren van de gelegenheid om bedrijven en instellingen met bekwame studenten van bi-culturele afkomst samen te brengen.

Tags: 
#DiversityDinner #testimonial #NautaDutilh #stage