"Het bedrijf heb ik ervaren als een ideale werkplek."

"Het bedrijf heb ik ervaren als een ideale werkplek."

5 februari 2018 is Redouan Arriani gestart met zijn afstudeerstage bij Arcadis, die hij via Young Global People heeft gevonden. Over zijn belevingen tijdens deze periode verteld hij het volgende:
 

Hoe kwam je bij Arcadis terecht?

"Gedurende de opleiding Werktuigbouwkunde heeft het duurzame aspect van Werktuigbouwkunde mijn interesse gewekt. Ik vond het geweldig dat ik aan de hand van mijn opleiding een bijdrage zou kunnen leveren aan een verduurzaamde gebouwde omgeving. Via Young Global People ben ik op de hoogte gebracht van de inhousedagen bij Arcadis. Bij de zoektocht naar potentiele afstudeerbedrijven, heeft Arcadis mij weten te overtuigen. De grootte van de projecten, de multidisciplinaire aanpak en de visie die Arcadis heeft over duurzaamheid hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om te willen afstuderen bij Arcadis."

Hoe verliep het sollicitatieproces?

"Als eerste stap heb ik via Young Global People bij Arcadis gesolliciteerd voor de jaarlijkse inhousedagen. De uitermate enthousiaste medewerkers en de prettige sfeer en open bedrijfscultuur in het bedrijf heb ik ervaren als een ideale werkplek. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor mijn afstuderen en ben ik aangenomen. Mijn afstudeerstage is begonnen op 5 februari 2018. Mijn afstudeeropdracht is gelieerd aan het nieuw te realiseren distributiecentrum van Hoogvliet. Hoogvliet ambieert om een distributiecentrum te realiseren met het hoogste BREEAM duurzaamheidskeurmerk: BREEAM Outstanding."

Wat zou je kunnen adviseren aan andere kandidaten​?

"Ik zou andere kandidaten adviseren om gebruik te maken van het netwerk van Young Global People. Zonder Young Global People zou ik waarschijnlijk niet (op tijd) op de hoogte zijn geweest van de inhousedag met als gevolg dat ik deze kans gemist zou hebben. Daarnaast heb ik gedurende het proces van solliciteren veel contactmomenten gehad met Young Global People, wat uiteindelijk ook zijn vruchten heeft afgeworpen."

Tags: 
#ervaring #kandidaten #arcadis #afstudeerstage