3 tips voor werkzoekenden – met YGP ambassadeur Ibrahim Amri

3 tips voor werkzoekenden – met YGP ambassadeur Ibrahim Amri

Ibrahim Amri is een stapelaar. Van VMBO omhooggewerkt twee Masters op zak. Ibrahim is een boegbeeld van doorzettingsvermogen. Toch hebben sterke kandidaten zoals Ibrahim ook af en toe een dip en een nudge in de juiste richting nodig.

Dit is waar YGP haar expertise inzet. Door een brug te slaan tussen jong talent en rolmodellen, hopen wij als YGP dat iedereen in volle overtuiging de beste versie van zichzelf wordt! Om daad aan het woord toe te voegen hebben wij Ibrahim gekoppeld aan Chiraz Muradin, topadvocaat, winnaar van The Other Businessman 2019 en multicultureel rolmodel.

Ibrahim deelt graag 3 tips met jou naar aanleiding van het coaching gesprek met Chiraz!  

Tip 1: Wees selectief: besteed voldoende tijd in een potentiële werkgever. Ga niet op zoveel mogelijk vacatures solliciteren, maar wees – net als de werkgever – ook zelf selectief en maak vervolgens een duidelijke keuze. Maak dus eerst kennis met de werkgever door bijvoorbeeld het bijwonen van een (digitale) inhousedag of een kennismakingsgesprek. Zo heb je een veel beter beeld van een werkgever en kun je ook je sollicitatie sterker motiveren in plaats van dat je een standaard sollicitatiebrief schrijft. Bij het schrijven van een sollicitatiebrief zou ik verder ook eerst beginnen met waarom je voor de betreffende werkgever hebt gekozen en vervolgens jezelf voorstellen. 

Tip 2: Spring in het diepe: wees open en eerlijk over jezelf. Lange tijd was ik erg onzeker over mezelf. Als iemand met een “atypische achtergrond” twijfelde ik of ik wel goed genoeg ben, of bij een bepaalde werkgever thuishoorde, waardoor ik het solliciteren voor een stage lange tijd uitstelde. Dankzij de vele gesprekken met recruiters, maar ook met bijvoorbeeld iemand als Chiraz Muradin, weet ik inmiddels dat er geen ideale kandidaat is en je gewoon in het diepe moet durven springen. Als je net als ik een stapelaar bent of bijvoorbeeld wegens persoonlijke omstandigheden langer doet over je studie of daardoor met een eerdere studie bent gestopt, wees daar dan open over en vermeld het op je sollicitatiebrief en/of cv.

Tip 3: Durf vragen te stellen en hulp te vragen. Ik ben opgegroeid in een cultuur waar het minder vanzelfsprekend is om alles te mogen vragen. Dit wordt, zo heb ik gemerkt, echter wel gewaardeerd. Als je geïnteresseerd bent in een werkgever, stuur dan een recruiter of een partner een bericht op LinkedIn voor hulp of tips. Zo toon je serieuze interesse in die werkgever en val je ook sneller op als kandidaat.

 

 

Ben jij ook op zoek naar een baan of stage en kan je wel wat coaching gebruiken? Aarzel niet en schrijf je in op onze website, of neem contact op met onze recruiters:

Raya Soekarnsingh | raya@ygp.nl

Buket Izmir | buker@ygp.nl

Taman Autar | taman@ygp.nl