Stibbe Talks - 26 september 2019 | Young Global People

U bent hier

Stibbe Talks - 26 september 2019

Jaarlijks worden er drie Stibbe Talks-edities georganiseerd, waarbij elke keer één thema centraal staat.

Deze keer: CONCENTRATIE!

Advertenties, appjes, verkeerslichten, banners, mails en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger en het lijkt tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat erg? Ja, natuurlijk! Concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. 

Tijdens de volgende Stibbe Talks-editie op donderdag 26 september laat Prof. dr. Stefan van der Stigchel (Hoogleraar Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht) zien hoe we informatie verwerken, waarom we veel meer zien dan we denken dat we doen, en welke gevolgen dat heeft voor in ons dagelijks leven. Hij maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en waarom sommige dingen wel opvallen en andere totaal niet. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- én nadeel.

Programma
De middag begint om 15:00 uur met speeddates met junior-medewerkers van onze diverse praktijkgroepen. Het programma wordt na de Talks afgesloten met een borrel tot ongeveer 19:00 uur.

Interesse?
Ben jij benieuwd naar de nieuwste inzichten over aandacht, en kan jij ook wel wat technieken gebruiken om je concentratie langer vast te (kunnen) houden?! Meld je dan aan via de website op https://www.werkenbijstibbe.nl/events/stibbe-talks, en begin het nieuwe collegejaar in goede concentratie!

Informatie

Organisatie: