U bent hier

Stage event - Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Bijna 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en staat met 650.000 bezoekers per jaar op de vijfde plek van best bezochte musea in Nederland.

Jaarlijks heeft het Stedelijk Museum tussen de 50 en 70 stagiairs op verschillende afdelingen, zoals restauraties, marketing, beveiliging, conservatoren, educatie en development.

 

In samenwerking met Young Global People organiseert het Stedelijk Museum Amsterdam een stage event! Dit vindt plaats in juni (datum is nog niet definitief).

Het programma is als volgt:
14:00 – 15:00 Rondleiding door ons museum (BASE,  vaste collectie)
15:00 – 16:00 Meet&Greet met de afdeling van jouw stagekeuze
16:00 – 16:10 De geschiedenis van ons museum
16:15 – 16:30 Spel
16:30 – 17:00  Afsluiting (koffie/thee/iets lekkers)

 

Voor wie?
Je volgt een HBO- of WO-opleiding en bent ingeschreven als student tijdens de stage. Je bent een resultaatgericht, nauwkeurig en initiatiefrijk persoon en hebt affiniteit met (moderne/hedendaagse) kunst.

Let op: het Stedelijk museum kan alleen stagiaires aannemen die een stagecontract vanuit een onderwijsinstelling kunnen leveren. 

 

Heb je interesse?
Schrijf je zo spoedig mogelijk in door op de link hieronder "Inschrijven" te klikken.

 

Informatie