Praktijkdag Corporate 2019 | Young Global People

U bent hier

Praktijkdag Corporate 2019

Maak tijdens de Corporate Praktijkdag op woensdagmiddag 2 oktober 2019 kennis met de praktijkgroep Corporate van Stibbe.

Onze praktijkgroep Corporate bestaat uit drie subgroepen: Mergers & Acquisitions (M&A), Corporate Litigation en Corporate Capital Markets. Onze advocaten staan zeer diverse vennootschappen bij die zich in allerlei fases bevinden die van groot belang zijn voor de onderneming die zij ontplooien. Of een onderneming nu te maken krijgt met positieve gebeurtenissen zoals een beursgang of een overname van een concurrent, of met negatieve gebeurtenissen zoals een verlammend aandeelhoudersgeschil of prooi is geworden van een dreigende vijandige overname, een goede ondernemingsrecht-advocaat is essentieel.

Uiteraard komen tijdens onze Corporate Praktijkdag alle drie de specialismen voorbij. Zo krijg je in één middag in vogelvlucht een beeld van ons team en van onze werkzaamheden.

Casus
Aan de hand van de vennootschap Bellissimo Bowls B.V. (gespecialiseerd in Italiaanse poke-bowls) behandel je uitdagende vraagstukken waar onze Corporate advocaten mee geconfronteerd worden. We volgen Bellissimo Bowls B.V. tijdens een overname. Je zit in je eerste week als advocaat op kantoor en je cliënt belt jou met enkele vragen over de koopovereenkomst. Je partner zit in een bespreking en de cliënt heeft nu een reactie nodig. Wat doe je?

Ook krijgt Bellissimo Bowls B.V. te maken met procedures. Kan jij de cliënt en hun functionarissen beschermen tegen wilde claims en nietsontziende aandeelhouders? Durf jij de aanval te kiezen en weet jij de rechter te overtuigen?

Bellissimo wil voor haar internationale expansie geld gaan intrekken via de beurs. Zie jij als capital markets lawyer de spanning tussen marketing van de beursgang en het beperken van de risico’s? Begrijp jij de verschillende belangen van Bellissimo als uitgevende instelling, de begeleidende banken en de verkopende aandeelhouders, en ben jij de spin in het web die alle belangen weet te verenigen?

Tijdens onze Praktijkdag zullen we samen met jou op onder meer deze vragen ingaan aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Als student krijg je hierdoor een goed beeld van onze praktijkgroep en de samenwerking tussen de subgroepen.

Programma
De Praktijkdag zal van 13:00 tot 20:00 uur duren. We sluiten de middag op gepaste wijze af met een boottocht door de Amsterdamse grachten.

Interesse?
Wil jij ons beter leren kennen en ben je niet bang voor Boek 2 BW? Meld je dan uiterlijk 25 september 2019 aan door jouw CV en cijferlijst(en) te uploaden via onze website op https://www.werkenbijstibbe.nl/events/praktijkdag-corporate-2019.

Informatie

Organisatie: