Lunchlezing Gedragsbeïnvloeding bij bedrijven

Op 25 september organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een lunchlezing over het toepassen van gedragsbeïnvloeding bij bedrijven. Hieronder lees je meer over het programma. We hebben 5 plekken beschikbaar voor studenten om deze lunchlezing te bezoeken. Niet alleen inhoudelijke interessant, maar ook een prima manier om eens een keer een ministerie te bezoeken en om alvast te netwerken met medewerkers van het ministerie van EZK. Lijkt het je leuk? Meld je zo snel mogelijk aan bij Elly Harberts via: E.Harberts-denOtter@minez.nl. Let op: het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij. Ook voor vragen kun je bij Elly terecht.

"Het toepassen van gedragsinzichten in beleid staat in het middelpunt van de belangstelling. De gedragswetenschappen bieden veel aanknopingspunten om het gedrag van individuele mensen te beïnvloeden. Maar wat als de doelgroep niet uit individuen bestaat, maar uit organisaties zoals bedrijven? De academische literatuur om uit te putten is dan opeens een stuk dunner.
 
Om meer zicht te krijgen op de mogelijkheden om gedragsinzichten te benutten bij het beïnvloeden van het gedrag van bedrijven heeft EZK meerjarig onderzoek laten uitvoeren. In januari 2016 is een eerste rapport opgeleverd door EY in samenwerking met een drietal hoogleraren van de Universiteit van Tilburg, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Utrecht. PwC en de Rotterdam School of Management (RSM) hebben in juli 2018 een vervolgstudie opgeleverd. Dit rapport geeft een overzicht van relevante inzichten uit de organisatiepsychologie en management literatuur, daarnaast zijn er vijf case studies uitgevoerd. PwC zal de inzichten uit beide rapporten combineren en toegankelijk maken in een online tool, op de nog te lanceren BIN NL website. De tool maakt duidelijk welke informatie beschikbaar is en helpt zo gedragsexperts met het aanscherpen van hun gedragsanalyse en het ontwerpen van interventies. Het rapport en een “sneak preview” van de tool zullen tijdens deze lezing worden gepresenteerd."

Wanneer: Dinsdag 25 september 12.00-14.00 uur
 
Waar: Veegenszaal (A-passage, 7 etage), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73 Den Haag

Programma:
12.00 – 12.30  Inloop en lunch
12.30 – 13.30  Presentatie eindrapport Gedragsbeïnvloeding bij bedrijven door:
Wendy van Tol, Bas Warmenhoven en Diederik Verzijl (PwC)
 Frank Wijen en Hannes Leroy (RSM)
13.30 – 14.00  Discussie

Informatie

Regio: 
Zuid-Holland
Deelnemers: 
5