U bent hier

Diversity Dinner 2020 SAVE THE DATE

Op dinsdag 9 juni vindt de vijfde editie van Diversity Dinner plaats in Rotterdam. Diversity Dinner is erop gericht om studenten & young professionals met een andere culturele achtergrond in contact te brengen met grote bedrijven, overheden en corporates.   

Voor wie
Multiculturele kandidaten met een HBO/WO studie die op zoek zijn naar een stage, afstudeeropdracht of een baan en middels dit diner graag op een informele wijze in gesprek te komen met managers en recruiters van top bedrijven. 

Datum: dinsdag 9 juni 2020
Tijd: 17.00 - 22.30 uur
Locatie: 
Rotterdam 
*Tijdens het diner wordt geen alcohol geschonken.

Hoe werkt het?

  1. Elke organisatie heeft plek voor 6-8 kandidaten aan tafel.
  2. Deze kandidaten worden door Young Global People (YGP) geselecteerd op basis van het CV en het kandidaatprofiel van de deelnemende organisaties.
  3. Vanuit het bedrijf schuiven er 2-4 professionals aan zodat men elkaar optimaal kan leren kennen.
  4. In een relaxte maar kwalitatieve setting wordt er samen gedineerd waardoor er een betere en diepere interactie is dan tijdens een “normaal” sollicitatiegesprek.
  5. Hierdoor komen er goede matches tot stand en kan er gelijk overgegaan worden tot een eventuele (arbeids)relatie.
  6. Naast de organisatie waar jij aan tafel zit, kan er tevens tijdens de ontvangst en borrel genetwerkt worden met de overige bedrijven die aanwezig zijn op het diner.

Waarom?
Omdat het voor talenten met een multiculturele achtergrond moeilijker is om met topbedrijven in gesprek te komen. Anderzijds ervaren bedrijven juist dat ze moeite hebben om deze ambitieuze groep te bereiken. Diversity Dinner wordt mogelijk gemaakt door ondernemer Edzard Koole en Young Global People (YGP)

Aanmelden en selectie

  • Kandidaten kunnen zich via Young Global People (YGP) aanmelden door hun CV te uploaden middels de Inschrijfbutton
  • Op basis van het CV en het vastgesteld kandidaatprofiel wordt een match gemaakt met één van de deelnemende organisaties.
  • 8-10 kandidaten per organisatie worden op 4 april voorgesteld.
  • De organisatie bepaalt welke 6-8 kandidaten mogen plaatsnemen aan tafel.

Prep-session

Er is geen tweede kans voor een eerste indruk. Een oude wijsheid maar nog altijd 100% waar.

De ontmoetingen tijdens het Diversity Dinner zullen misschien de start zijn van je droomcarrière. Wat is er dan belangrijker dan het achterlaten van een onvergetelijke indruk bij de op het Diversity Dinner aanwezige werkgevers? Niets toch? 

Met de “Diversity Dinner Prep-session” zorgen wij ervoor dat je daarna ontspannen, voorbereid en zelfverzekerd in gesprek kan gaan met misschien wel jouw nieuwe werkgever. ​​

Informatie

Thema: 
Carrière event
Regio: 
Noord-Holland
Organisatie: