U bent hier

Diversity Dinner 2020 SAVE THE DATE

Door de onzekerheden rondom het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten dat het Diversity Dinner dit jaar niet kan plaatsvinden. Zoals het er nu uitziet, zal het diner worden verplaatst naar het eerste kwartaal van 2021. 

Diversity Dinner is erop gericht om studenten & young professionals met een andere culturele achtergrond in contact te brengen met grote bedrijven, overheden en corporates.   

Voor wie
Multiculturele kandidaten met een HBO/WO studie die op zoek zijn naar een stage, afstudeeropdracht of een baan en middels dit diner graag op een informele wijze in gesprek te komen met managers en recruiters van top bedrijven. 

Hoe werkt het?

  1. Deelnemende bedrijven bieden een diner aan.
  2. Per werkgever is er plek voor 6-8 kandidaten aan tafel en 2-4 beslissers schuiven aan.
  3. Deze kandidaten worden door Young Global People (YGP) geselecteerd.
  4. Vanuit het bedrijf schuiven er 2-4 beslissers aan zodat men elkaar optimaal kan leren kennen in een relaxte maar kwalitatieve setting.
  5. Hierdoor breid jij je zakelijk netwerk uit, waardoor er een eventuele match kan ontstaan voor een baan of stage.
  6. Naast de organisatie waar jij aan tafel zit kan er tevens tijdens de ontvangst en borrel genetwerkt worden met de overige bedrijven die aanwezig zijn op het diner.

Waarom?
Omdat culturele diversiteit op topfuncties in het bedrijfsleven nog minimaal is. Talenten met een multiculturele achtergrond ervaren moeite om met topbedrijven in gesprek te komen. Anderzijds ervaren bedrijven juist dat ze moeite hebben om deze ambitieuze groep te bereiken.

Diversity Dinner is een goede manier om deze twee partijen bij elkaar te brengen. Het diner is gestart in 2016 door Edzard Koole en wordt georganiseerd door Young Global People (YGP), de grootste recruitmentplatform voor multicultureel en hoogopgeleid talent.

Selectie aanmelden

  1. Kandidaten kunnen zich via Young Global People (YGP) aanmelden door hun cv te uploaden.
  2. Op basis van het cv en persoonlijk contact wordt een match gemaakt met een van de deelnemende organisaties.
  3. 10-12 kandidaten worden voorafgaand aan het diner voorgesteld aan de organisatie waarvoor ze zijn geselecteerd.
  4. De organisatie bepaalt welke 6-8 kandidaten mogen plaatsnemen aan tafel.

Informatie

Thema: 
Carrière event
Regio: 
Noord-Holland
Organisatie: