U bent hier

Coaching

Coaching

Uniek aan Young Global People is dat de organisatie, zich niet alleen bezighoudt met bemiddeling maar ook met het coachen en begeleiden van multicultureel jong talent ter bevordering van de professionele ontwikkeling en hun positie op de arbeidsmarkt. YGP biedt je daarom kosteloos diverse activiteiten aan die voor jou interessant kunnen zijn:

CV check
Het CV wordt vaak onderschat door kandidaten. Het is niet genoeg om alleen een overzicht te geven met opleidingen en werkervaring. Je CV is je visitekaartje en moet laten zien waarom jij als kandidaat anders bent dan anderen. Het is het eerste wat de werkgever te zien krijgt, je moet dus echt indruk maken!

Onze recruiters staan altijd klaar om jou te helpen met het perfectioneren van je CV. Zij baseren hun tips op het veelvuldige contact met topwerkgevers dat ze hebben. Een aantal punten die wij op voorhand met je kunnen delen:

 • Plaats een zakelijke foto op je CV: Een foto laat direct zien hoe zakelijk jij jezelf presenteert. 
   
 • Schrijf een profiel: Met een profiel, een kort tekstje over jezelf, kun je precies aangeven wat je sterktste kwaliteiten zijn en waar je naar op zoek bent. Zo geef jij de werkgever de kans om je op voorhand beter te leren kennen, wat sneller tot succes zal leiden.
   
 • Benoem nevenactiviteiten: Veel kandidaten die wij spreken geven aan dat ze geen nevenactiviteiten hebben. Dat is niet waar! Misschien dat je geen vrijwilligerswerk hebt gedaan of niet actief bent geweest bij (studie)verenigingen. Wij zien echter dat cultureel diverse kandidaten vaak iets onderscheidends hebben ten opzichte van monoculturele kandidaten: hun rol in de familie en bij vrienden. Ondersteun jij je familie met mantelzorg of administratie? Geef jij bijles aan broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes? Of kijk jij weleens verslagen en/of scripties na van vrienden? Allemaal uitstekende nevenactiviteiten om te noemen op je CV. Ze laten zien dat je betrokken bent en dat je verder kijkt dan alleen maar naar jezelf.

Persoonlijke begeleiding
YGP besteedt veel aandacht aan persoonlijke begeleiding tijdens het sollicitatieproces. Elke kandidaat die via ons platform solliciteert wordt zorgvuldig geadviseerd over het CV, motivatiebrief en door middel van voorbereidende gesprekken voorbereid op het sollicitatiegesprek. Hierdoor worden de zakelijke competenties aangescherpt en word je klaargestoomd voor de organisatie. 

Evenementen

 • Inhousedagen. Via een inhousedag leer je het bedrijf kennen,  maar kan je jezelf als kandidaat ook goed profileren. Je komt namelijk direct in contact met de recruiter van de organisatie en wellicht kan je daar een baan aan overhouden.
 • Knowledgeday. Knowlegdeday is een uniek evenement voor studenten en young professionals dat geheel in het teken staat van de zakelijke ontwikkeling van de deelnemers. Tijdens de Knowledgeday, kun je in één dag waardevolle kennis opdoen, (sollicitatie)workshops volgen en sparren met multiculturele rolmodellen.

 • Carrièrebeurzen. Naast onze eigen carrière-evenementen, is YGP jaarlijks aanwezig op de Nationale Carrièrebeurs en Nederlandse Carrièredagen. Op deze beurzen kunnen kandidaten kennismaken met YGP, een CV-check laten doen en onder andere deelnemen aan de workshops van YGP.
 • Masterclasses. Door het bezoeken van een Masterclass, zoals de Legal SummerClass, maak je kennis met vertegenwoordigers uit jouw vakgebied. YGP organiseerde reeds 2 maal een exclusieve Legal Bootcamp voor (bijna) afgestudeerden, vol met masterclasses, inhousedagen en opdrachten. Een week lang werd er niet alleen kennis gemaakt met verschillende topadvocatenkantoren zoals AKD, Clifford Chance en Simmons & Simmons, maar zijn ook de eerste stap genomen naar een carrière als topadvocaat.

Trainingen

 • Workshops. Door het volgen van trainingen leer je meer over solliciteren, presenteren en netwerken; belangrijke vaardigheden die onmisbaar zijn voor elke young professional. 
 • Mentorprogramma's. In samenwerking met The Other Network geven wij je de mogelijkheid mentorprogramma’s te volgen van ervaren, succesvolle professionals uit het bedrijfsleven. Met behulp van een coach werk je doelgericht aan je professionele ontwikkeling en vergroot je tegelijkertijd je zakelijk netwerk

 • Netwerkevent met recruiters. Jaarlijks organiseert YGP netwerkevents met succesvolle rolmodellen, recruiters, young professionals en net afgestudeerden. De perfecte gelegenheid om je zakelijk netwerk te vergroten en binnen te komen bij één van de topbedrijven waar YGP mee samenwerkt. Volg daarnaast een uitgebreide workshop met veel praktijk oefeningen.

Testimonials

testimonials

Steven Burgmeijer - OM

Steven Burgmeijer van het Openbaar Ministerie verwoordt het doel dat YGP nastreeft als volgt:

"Onze organisatie heeft diversiteit en de kracht van multiculturaliteit hoog in het vaandel staan. Dit is echter niet bij iedereen even bekend. Een initiatief als YGP kan helpen de drempelvrees te verkleinen. Hun praktische aanpak in de vorm van bemiddeling, trainings- en incompanydagen is een uitstekend hulpmiddel voor een bredere werving en selectiestrategie op weg naar een brede maatschappelijke afspiegeling binnen het OM."

 

Frans van der Pluijm - NOA

Frans van der Pluijm van Arbeids- en Personeelspsychologisch adviesbureau NOA erkent de noodzaak van een dergelijk initiatief:

"Onze testinstrumenten worden gebruikt om uitstroom, werving en selectie van hoger opgeleide multiculturele werkzoekenden op elkaar aan te laten sluiten. Tevens zijn wij financier van de leerstoel arbeidspsychologie multiculturaliteit op de VU Amsterdam. Ook daar blijkt dat het slaan van bruggen tussen diverse culturen op de arbeidsmarkt nog steeds noodzakelijk is."

Sven Asijee - Croonwolter&dros

Sven Asijee van Croonwolter&dros laat zich ook positief uit over het initiatief om meer diversiteit in de top van het bedrijfsleven te krijgen:

"Binnen onze branche is nog veel ruimte voor een verrijking van de mix van leeftijd, cultuur en sekse. Deze missie hebben wij hoog in het vaandel staan en heeft ons reeds enkele bemoedigende awards opgeleverd. Steeds meer bedrijven werken bewust aan een realistischer aansluiting bij het diverse aanbod op de arbeidsmarkt.
Onbekend maakt echter, hoe jammer ook, vaak onbemind en men neigt daarom onbewust naar 'meer van hetzelfde. Ook als het gaat om aannemen van nieuw personeel. YGP kan, ons inziens, een belangrijke rol spelen om zowel visie als uitvoering naar een effectiever resultaat te brengen. Een mooi streven waar uiteindelijk het hele bedrijfsleven mee gebaat zal zijn."