U bent hier

Bedrijfspagina

Het bedrijf als realistische afspiegeling van de maatschappij

Vertegenwoordigt het huidige bedrijfsleven een realistische afspiegeling van de maatschappij? Een levendige mix van mensen van diverse afkomst, leeftijd en sekse? Bij de meeste bedrijven is het antwoord: nee! De meeste ondernemers en managers zouden daar echter graag verandering in brengen. Hetzelfde geldt voor jong, multicultureel toptalent. Hebben zij de baan of de carrière die ze werkelijk ambiëren of vormen vooroordelen en (cultuur)verschillen nog te vaak een barrière op weg naar de top?

Dit platform is er op gericht om de verbinding te leggen tussen het bedrijfsleven en hoogopgeleide multiculturele kandidaten voor een bredere werving en selectiestrategie. Op dit platform kunt u vacatures, stages en traineeship plaatsen, maar ook uw organisatie profileren onder deze ambitieuze groep om uw bereik te vergroten. Tevens gaan we uw organisatie pro-actief verbinden met onze kandidaten middels inhousedagen en netwerkevents en bieden we diverse trainingen aan om u een verruimende blik te bieden op de multiculturele doelgroep.

Diensten

Het bedrijfsaccount
Met het bedrijfsaccount is het mogelijk de organisatie te profileren onder multicultureel talent door:

  • Vacatures, stages en afstudeeropdrachten te plaatsen in de vacaturebank.
  • Een community aan te maken waardoor je een netwerk van multicultureel talent kunt opbouwen. 
  • Activiteiten zoals inhousedagen en masterclasses te delen in jouw community.
  • Een bedrijfsprofiel aan te maken met logo en eventueel een video of afbeelding.

Organisatie Inhousedagen
Een inhousedag is een goede gelegenheid om kennis te maken met hoogopgeleide multiculturele kandidaten en deze na de inhousedag te verbinden aan de organisatie. De selectiecriteria en inhoud van het programma worden in overleg vastgesteld. YGP zorgt voor:

  • De werving van de deelnemers.
  • De voorselectie op basis van het CV en besproken kandidaat profiel.
  • De begeleiding van de deelnemers zodat u verzekerd bent van kwalitatief goede kandidaten. 

Trainingen
Steeds meer bedrijven werken bewust aan een realistischer maatschappelijke afspiegeling van hun organisatie. Onbekend maakt echter, hoe jammer ook, vaak onbemind en men neigt daarom onbewust naar 'meer van hetzelfde'. Ook als het gaat om het aannemen van nieuw personeel.

  • YGP biedt diverse trainingen aan die recruiters en leidinggevenden een verruimende blik bieden op de multiculturele doelgroep.
  • Hierdoor bent u in staat een diversiteit aan talenten te werven voor posities binnen uw organisatie maar deze vervolgens ook te behouden.
  • Tijdens de verschillende trainingen worden diverse vraagstukken, praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen behandeld en krijgt u de tools aangereikt om als team met diversiteit om te gaan.

Het beheren van uw account is eenvoudig en u bepaalt zelf welke dienst uw afneemt en voor welke periode u zich wilt verbinden aan het YGP platform.

Aanmelden bedrijfsaccount

Testimonials

Openbaar Ministerie

Steven Burgmeijer van het Openbaar Ministerie verwoordt het doel dat YGP nastreeft als volgt: ‘onze organisatie heeft diversiteit en de kracht van multiculturaliteit hoog in het vaandel staan. Dit is echter niet bij iedereen even bekend. Een initiatief als YGP kan helpen de drempelvrees te verkleinen. Hun praktische aanpak in de vorm van bemiddeling, trainings- en incompanydagen is een uitstekend hulpmiddel voor een bredere werving en selectiestrategie op weg naar een brede maatschappelijke afspiegeling binnen het OM.’

Arbeids- en Personeelspsychologisch adviesbureau NOA

Frans van der Pluijm van Arbeids- en Personeelspsychologisch adviesbureau NOA erkent de noodzaak van een dergelijk initiatief. ‘Onze testinstrumenten worden gebruikt om uitstroom, werving en selectie van hoger opgeleide multiculturele werkzoekenden op elkaar aan te laten sluiten. Tevens zijn wij financier van de leerstoel arbeidspsychologie multiculturaliteit op de VU Amsterdam. Ook daar blijkt dat het slaan van bruggen tussen diverse culturen op de arbeidsmarkt nog steeds noodzakelijk is.’

Croonwolter&dros

Sven Asijee van Croonwolter&dros laat zich ook positief uit over het initiatief om meer diversiteit in de top van het bedrijfsleven te krijgen. ‘Binnen onze branche is nog veel ruimte voor een verrijking van de mix van leeftijd, cultuur en sekse. Deze missie hebben wij hoog in het vaandel staan en heeft ons reeds enkele bemoedigende awards opgeleverd. Steeds meer bedrijven werken bewust aan een realistischer aansluiting bij het diverse aanbod op de arbeidsmarkt. Onbekend maakt echter, hoe jammer ook, vaak onbemind en men neigt daarom onbewust naar 'meer van hetzelfde. Ook als het gaat om aannemen van nieuw personeel. YGP kan, ons inziens, een belangrijke rol spelen om zowel visie als uitvoering naar een effectiever resultaat te brengen. Een mooi streven waar uiteindelijk het hele bedrijfsleven mee gebaat zal zijn.’